Dit is officieel de beste kleur voor je slaapkamer

In een slaapkamer wil je volledig tot rust kunnen komen. Na een drukke werkdag is er niets leuker dan op bed ploffen en helemaal ontspannen. Natuurlijk zijn er nog andere factoren die maken dat je wel of niet goed slaapt, maar onderschat het belang van kleur niet. Ben je toe aan iets nieuw? Kleur de muren van je slaapkamer dan groen.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

Kleuren doen wat met een mens. Dat bewijst de enquête van verfmerk Dulux. Uit een bevraging van 1.500 huiseigenaren blijkt dat de kleur van je slaapkamermuren cruciaal is om een goede nachtrust te krijgen. Sommige kleuren doen je zo vertrekken naar dromenland, andere hebben het tegenovergestelde effect.

Geel zorgt voor stress

De bevraagden kregen heel wat vragen over kleur voorgeschoteld. Zo liet 49% weten dat ze kleur in een huis belangrijk vinden en gaf 21% aan dat sommige kleuren hen depressief maakten. Maar we zijn natuurlijk het meest benieuwd naar de slaapkamer. Uit het onderzoek bleek dat rode muren stress veroorzaken, dat geel tot uitputting lijkt en dat groen ideaal is voor een goede nachtrust. Het is makkelijk om het belang van details als kleur over het hoofd te zien, maar je slaap is te belangrijk om zomaar genegeerd te worden. Steek dit weekend dus de handen uit de mouwen en geef je slaapkamer een groene make-over.

Bij deze alvast wat inspiratie.

News

meer News