In dit pretpark staan graafmachines en bouwvoertuigen centraal

Pretparken hebben meestal een centraal thema. Waarschijnlijk kan je er wel eentje opnoemen dat rond sprookjes of dieren draait. Maar in een Amerikaans park stelen graafmachines de show.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Grote trucks, kranen, graafmachines... Er is iets aan de krachtige machines dat bij jongeren tot de verbeelding spreekt. Diggerland USA in West Berlin speelt daar slim op in, door tal van de voertuigen op te voeren als attracties.

"We hebben een deel van de echt wereld genomen en dat op kinderformaat beschikbaar gemaakt", vertelt oprichter Ilya Girlya, die het park met zijn broer runt, bij Bloomberg. Kinderen in het park kunnen aan de slag gaan met een graafkraan, rondrijden met een bulldozer of verticaal hangen in een laadbak van een enorme kiepwagen. Er is zelfs een heuse stuntshow met de enorme voertuigen in de hoofdrol.

Hoewel het idee niet uniek of origineel is, heeft het volgens Bloomberg wel een enorme waarde. Diggerland zou kinderen kunnen warm maken voor een job in de bouwsector. Die business heeft het in de Verenigde Staten moeilijk, mede dankzij een tekort aan werkkrachten. In december 2016 zou de sector 231.000 vacatures hebben uitgeschreven. 140.000 daarvan zouden nog steeds niet ingevuld zijn. Het probleem is niet uniek aan de Verenigde Staten. Ook in België is er een persooneelstekort in de bouw.