Dit vertelt je slaappositie over je relatie

Niets zaliger dan slapen naast je lief. Bovendien vertelt het ook veel over je relatie. Omdat je onderbewustzijn bepaalt hoe je langs je lief slaapt, kunnen wetenschappers afleiden hoe je relatie in elkaar steekt. Denk dus twee keer voordat je je nog eens omdraait in je slaap. 
door
delphine
Leestijd 3 min.

Kleine lepel

Je partner geeft je bescherming en creëert voor jou een veilige en intieme omgeving. Maar let op, het kan ook een seksuele positie zijn aangezien de man zijn penis tegen de billen van de vrouw duwt. In de volksmond wordt deze positie niet voor niets ‘billetje balletje' genoemd.

Grote lepel

Jij ligt achter je partner. Je creëert dus voor jouw partner een veilige en intieme omgeving. Dit kan ook wijzen op een soort van bezitterig gedrag: je wilt je partner niet loslaten.

Lepelen op enkele centimeters van mekaar

Gewoonweg omdat het beter slaapt. Koppeltjes die pas samen zijn, willen elke seconde met elkaar ten volle benutten en daarom gaan ze lepelen. Maar eerlijk, echt comfortabel is het niet. Daarom laten ze enkele centimeters tussen elkaar. Zo liggen de partners nog steeds dichtbij elkaar, maar het seksuele aspect van lepeltje lepeltje gaat zo wel verloren.

Face to face

Wanneer je tijdens de nacht met je gezicht naar hem of haar toe ligt, geef je onbewust aan dat je nog steeds naar je partner wilt kijken. Je verliest hem dus letterlijk geen seconde uit het oog. Het kan ook een teken zijn dat één van de partners op zoek is naar mijn intimiteit. Op deze manier zal je partner de afstand tussen jullie twee proberen te overbruggen.

Hoofd op de borst

Als je het hoofd op de borst van je partner legt, geef je je volledig over aan hem. Hij laat aan jou zien dat hij sterk is en dat hij je wilt beschermen. De vrouw kan hierbij twee verschillende houdingen aannemen. Ofwel ligt ze in foetushouding naast hem en geeft ze zich volledig over aan haar bijslaap, ofwel legt ze zich gestrekt naast de man en houdt ze de touwtjes nog een beetje in handen. Met die laatste houding toont de vrouw dat ze haar eigen keuzes wilt maken.

Buikliggers

Als je op je buik slaapt, doet je relatie het volgens onderzoekers niet goed. Je geeft aan dat je angstig en kwetsbaar bent. Bovendien kan het ook wijzen op een tekort aan seksualiteit in je leven. Je hoeft je nochtans niet meteen zorgen te maken. Als er rug- of nekklachten mee gemoeid zijn, is er geen vuiltje aan de lucht.

Billen raken mekaar

Jullie slapen dus met de gezichten van mekaar weg, maar met de bips liggen jullie tegen elkaar. Doordat de billen elkaar nog raken, is er wel een vorm van seksueel contact. Dit is een veelvoorkomende positie om te slapen en volgens onderzoekers ook gezond voor de relatie. Veel koppels slapen graag zo omdat het verkomt dat ze in elkaars gezicht ademen.

Voeten of benen raken mekaar

Dit wijst erop dat je partner seksueel contact wilt maken. Voeten zijn namelijk heel gevoelig voor aanraking.

Benen en armen zijn in elkaar verstrengeld

Een zeer goed teken volgens wetenschappers. Jullie zijn zo onafscheidelijk dat niets jullie uit elkaar krijgt! Of het comfortabel ligt, is een andere vraag.