Dit is waarom je wel eens last zou kunnen krijgen van ‘lockdown’ voeten

Draag je tijdens het thuiswerken ook altijd pantoffels of slippers? Comfortabel maar niet echt goed. Je zou namelijk wel eens last kunnen krijgen van ‘lockdown’ voeten, oftewel kwetsbare voeten. Wat houdt dat juist in? We leggen het voor je uit.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

‘Lockdown’ voeten oftewel broze voeten worden veroorzaakt door slippers en pantoffels. Oké, het is comfortabel om te dragen tijdens het werken thuis, maar blij worden je lichaamsdelen er niet van. Tijdens het wandelen maken je hielen als eerste contact met de grond, maar als je een pantoffel draagt, is dat contact instabiel. Dat beïnvloedt niet alleen je voeten, maar ook je heupen, enkels en knieën. Op lange termijn kunnen er zelfs likdoorns ontstaan. Dit zijn pijnlijke eeltplekken die naar binnen groeien en hard worden. Dat wil je liever niet, toch?

Afwisselen

Je slippers afwisselen met stevig schoeisel is de boodschap. Deze schoenen bieden meer ondersteuning voor je voeten. Maar hoe weet je wat geschikt is en wat niet? Een goede schoen herken je aan de stevige hiel en kan je plooien aan de tenen. Better safe than sorry dus.