Dit is waarom koppels vaak in de lente uit elkaar gaan

Heb jij je ook al eens afgevraagd waarom heel veel koppels tijdens de lente uit elkaar gaan? Australische psychologe Jacqui Manning heeft daar een antwoord op. "Het is logisch dat er in het voorjaar meer koppels uit elkaar gaan", aldus de psychologe.
door
annelies.leys
Leestijd 1 min.

Manning vertelt aan Huffington Post hoe het komt dat zo veel koppels de zomer niet halen. "Het komt door de winter", legt ze uit. In de winter zijn we niet bezig met het beëindigen van een relatie omdat we het druk hebben met andere dingen, zoals de feestdagen.

Lenteschoonmaak

Pas wanneer het wat mooier weer wordt en de lente eraan komt, beginnen we wat meer na te denken over de toekomst. Verder hebben veel mensen de neiging om in de lente een grote schoonmaak te houden en met een schone lei te beginnen.

Andere focus

Manning voegt daar aan toe dat het vooruitzicht op een gebroken hart in het voorjaar minder pijnlijk is dan in de winter. Met de warmere temperaturen gaan we meer naar buiten, zijn we actiever en ontmoeten we andere mensen. Daardoor ligt de focus niet enkel meer op onze relatie.

Tips om je relatie te doen slagen, geeft de psychologe niet.