Dit is wat je loonbriefje over je seksleven zegt

door
Hans
Leestijd 2 min.

Lovehoney, een producent van seksspeeltjes, nam onlangs een onderzoek af bij 1.600 mensen. Met dat onderzoek vergeleken ze het loon van iemand met zijn seksleven. Uit het onderzoek blijkt dat mensen die minder verdienen vaker seks zullen hebben maar dat mensen die meer verdienen vaak meer avontuurlijke seks zullen hebben.

Volgens het onderzoek hebben 54% van mensen met een gemiddeld inkomen (18.000 – 42.000 euro) meerdere keren seks per week. Ter vergelijking, slechts 45% van de mensen die meer dan 61.000 euro verdienen duiken meer dan eens per week tussen de lakens. Een derde van de grootverdieners heeft slechts één keer per week seks, terwijl slechts 17% van de mensen die minder verdienen één maal per week alle hoeken van de kamer zien.

Trio

Maar de grootverdieners hebben wel vaker avontuurlijke seks. Zo heeft 45% van de grootverdieners al een triootje gehad. Bij mensen die minder verdienen is de ménage à trois iets minder populair, slechts 19% van de respondenten die minder verdienen gaven toe dat ze al eens een triootje geprobeerd hebben. Grootverdieners hebben ook meer seks in de buitenlucht, 83% geeft toe dat ze het al gedaan hebben terwijl slechts 66% de slaapkamer verliet voor een vrijpartij.

Dat wil niet zeggen dat het seksleven van iemand met een laag loon saai is. Volgens het onderzoek hebben zij vaker SM dan grootverdieners, met 40% tegenover 33%. Laagverdieners zijn ook minder passief. Twee derde van de mensen die minder verdienen verkiezen het om de touwtjes in de handen hebben tijdens de vrijpartij, terwijl 80% van de grootverdieners verkiezen om onderaan te liggen.

Volgens een woordvoerder van Lovehoney steken mensen die meer verdienen meer tijd in hun carrière. Daarom hebben ze minder seks. Vaak nemen zij ook meer risico's waardoor meer grootverdieners buiten seks hebben gehad. Ze hechten veel minder waarde aan een relatie, waardoor ze meer one-night stands hebben. Koppels die minder verdienen blijven volgens de studie langer samen en zijn zeker ook niet verlegen om eens iets nieuws te proberen zoals SM.

Waar beide partijen het wel over eens zijn is hun kunde om de liefde te bedrijven. Iedereen gaf zijn kunsten tussen de lakens gemiddeld een 7 op 10.