Dit zegt zijn baard over hem

De tijd van blinkende, gladgeschoren kinnen ligt al ver achter ons. Het hipsterdom heeft de baard pijlsnel tot onmisbaar fashion statement verheven. Maar wat vertelt het type van gezichtsbeharing ons?
door
Julie
Leestijd 1 min.

De Combobaard

Een combobaard is het resultaat van een kapsel dat doorloopt tot op de kin. De baard en het haar vormen een perfecte cirkel op het gezicht.

Mannen met een monobaard zijn perfectionistisch en netjes verzorgd. De cirkel mag immers nooit doorbroken worden. Stiekem nog altijd een beetje droevig over de kuif die hij nooit had, neemt hij nu wraak met een perfecte haar-en-baardcombo. Dat hij er meer tijd aan besteedt dan aan voetbal of games, hoeven zijn vrienden niet te weten.

Foto Pixabay

De omgekeerde baard

Deze baard lijkt beter als kapsel te passen en andersom. Daarnaast lijkt het alsof de baard is opgeplakt.

Heren met dit exemplaar zijn de grappigste van hun vriendenkring en een tikje vreemd. Toch is grietjes scoren geen probleem voor hen dankzij een uitstekend gevoel voor humor en hun nonchalante houding. ‘I woke up like this' is bij deze man volstrekt letterlijk te nemen.

A video posted by Thomas Paull (@rock4991) on

The Jungle

The Jungle wordt ook wel eens de hippiebaard genoemd. Net zoals hippies is deze gezichtsbeharing één met de natuur en doet hij wat hij wil. De baard kent geen grenzen en vloeit over het hele gezicht.

Jongens met hippiebaard zijn erg open-minded en lief. Ze gaan graag op avontuur en er is een kans van 98% dat je hen al met een ‘free hugs'-bordje kon spotten op festivals.

Foto Flickr / Nikko

De megabaard

De megabaard is lang, heel lang en wordt gedragen met zichtbare trots.

Megabaardeigenaars zijn volhouders. Als ze ergens voor gaan, houdt niets hen nog tegen. Even fanatiek zijn ze als het op hun gezichtsbeharing aankomt, maar vreemde voorvallen, zoals de baard later hergebruiken als decoratie, zijn mogelijk.

A photo posted by Hans Jansen (@nonkelbaard) on

Foto Pixabay

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight