Dit zijn de beste bubbels voor bij de boom

Wie feesten zegt, zegt bubbels. Van champagne tot schuimwijn, het aanbod is oneindig. Een kleine selectie…
door
Mare
Leestijd 1 min.

Prosecco Superiore Brut La Farra

Deze prosecco van een kleine producent in hartje Venetië heeft een zeer florale neus en proeft fris in de mond, met zoete tonen van wit fruit en een zurige toets. (10,75 euro)

Cava Oro de Uva

Deze emblematische Spaanse cava (brut) drink je normaal bij het aperitief, maar past ook perfect bij een dessert als vanille-ijs. Fris in de mond, met een vleugje sinaasappelzeste.?(9,99 euro)

Akakiès 2015 Domaine Kir-Yianni

Verras je gasten met deze sprankelende rosé uit Griekenland. De Akakiès is een demi-sec van het domein Kir-Yianni, met bijzonder fruitige geuren. (12 euro)

Jacquart Cuvée Alpha Rosé Vintage 2010

Een karakterwijn die verrast met zijn assemblage van 60% chardonnay en 40% pinot noir. Een krachtige champagne met een romige sprankeling, die moeiteloos past bij pikante gerechten.?(115 euro)

Lallier - Grand Cru Brut 2008

2008 was een moeilijk jaar in de Champagnestreek, met een koude zomer en een natte start van september. Maar Lallier bewijst dat zelfs moeilijke jaren grote wijnen kunnen voortbrengen. (42 euro)

Duval-Leroy - Authentis - Petit Meslier 2007

Op zoek naar een karaktervolle champagne? Ga dan voor een atypische druivensoort, zoals de petit meslier. De producent maakt er zijn volledige assortiment mee. (92,78 euro)

Henriot 2005 - Magnum

2005 blijft de harten van bubbelliefhebbers veroveren. De magnum is het ideale formaat om champagne volledig tot zijn recht te laten komen. Nog een troef van deze capaciteit: je kan bij het hele kerstdiner champagne schenken.?(95,90 euro)