Dit zijn de slechtste kerstcadeaus voor je collega's

De feestdagen zijn in aantocht en ook op het werk nadert het kerstfeestje. Sommige collega's ken je natuurlijk goed, maar met andere heb je nog nooit een woord gewisseld. Behalve een slaperige "goeiemorgen" aan de koffieautomaat. Om rampen te vermijden zijn dit alvast vijf cadeaus die je zeker niet moet kopen.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

Voor de duidelijkheid: cadeaus die een achterliggende boodschap of een grapje bevatten, zijn sowieso taboe. Geef niets wat de ander zou kunnen opvatten als beledigend, zoals een religieus getint geschenk of iets wat met persoonlijke hygiëne te maken heeft.

1. 'Dingen om te doen voor je sterft'

Een boek of kaartenset in dit thema is uit den boze voor oudere collega's. Bovendien weet je nooit zeker of iemand gezondheidsproblemen heeft, dus neem je best geen risico's.

2. Voodoopop

Als je als manager een voodoopop geeft waarbij je naalden kan prikken in een medemanager, komt dat niet bepaald collegiaal over. Ook als 'gewone' werknemer vermijd je zulke dubbelzinnige boodschappen beter.

3. Deodorant, zeep of tandpasta

Het lijkt misschien onschuldig, maar je collega zou dit weleens slecht kunnen opvatten. Hij of zij denkt in het slechtste geval immers dat het cadeau een slecht verdoezelde boodschap bevat. En niemand vindt het leuk om te stinken, waar dan ook.

4. Dieetdingen

Alles wat met diëten te maken heeft, laat je beter links liggen. Of dat nu een dieetboek is of een dieetdrankje. Waarschijnlijk geef jij het met de beste bedoelingen, maar wie weet is het voor de ander wel een gevoelig onderwerp.

5. Niet-unisex cadeaus

Stel je voor: je koopt een neushaartrimmer. Voor mannen is dat misschien de normaalste zaak ter wereld, maar voor vrouwen is dat wel iets anders. De kans is misschien klein dat het cadeau bij een vrouw terechtkomt, maar neem toch maar het zekere voor het onzekere.