Dochter van Frank Vandenbroucke: "Ik ben nog steeds bang dat iemand die ik graag zie, iets zal overkomen"

Tien jaar geleden kwam wielerheld Frank Vandenbroucke onverwachts om het leven. Zijn dochter Cameron lanceert nu een nieuwe wielercollectie geïnspireerd op haar vader. “Ik wil mijn vader eren”, klinkt het.
door
koen.de.nef
Leestijd 2 min.

Momenteel loopt op Canvas ‘VDB. Ik Ben God Niet', een documentairereeks over wielrenner Frank Vandenbroucke, die in 2009 op 34-jarige leeftijd overleed aan een longembolie. Ook zijn dochter Cameron is daarin te zien.

Populairder sinds zijn dood

De 20-jarige wielrenster timmert stevig aan een profcarrière, en onlangs lanceerde ze samen met kledingketen ZEB een nieuwe wielercollectie geïnspireerd op Frank. Daar heeft ze heel bewust voor gekozen. “Ik vind het belangrijk om mijn vader te eren, zodat zijn herinnering voortleeft. Papa zou ook niet vergeten willen worden, want hij hield van aandacht. Een collectie met zijn naam zou hij geweldig vinden, hij was erg modebewust. Ik denk trouwens dat hij nog populairder is sinds zijn dood. In Vlaanderen is hij een grote legende. Het blijft wel maf dat mensen een tatoeage met zijn naam of foto laten zetten”, vertelt ze in Story.

Geen ondraaglijk gemis

Cameron was amper tien jaar toen haar vader overleed. “Ik kreeg het nieuws van zijn dood te horen van papi, vlak voor ik naar school moest. Tot op vandaag ben ik vaak bang dat iemand die ik graag zie, iets zal overkomen 's nachts. Ik ben ook bang om zelf niet te ontwaken. Maar het is een angst die ik onder controle heb, hoor. Intussen ben ik ook al twintig, de hel van mijn leven heb ik dus zonder papa doorgebracht. Het is vreemd dat ik ouder word terwijl papa er niet meer is, en ik had liever gehad dat hij me had zien opgroeien. Maar het verlies is erger voor mami en papi, zij zijn hun kind kwijt... Papa zit diep in mijn hart en ik denk alle dagen aan hem, maar het gemis is niet ondraaglijk.

De Cyclo Club Marcel limited edition ter nagedachtenis van VDB is verkrijgbaar in alle ZEB-winkels en op ZEB.be.