Doodsoorzaak Désirée Viola bekend: "Dit moet bespreekbaar zijn"

Actrice Désirée Viola is vrijdag onverwacht overleden. De 26-jarige Limburgse stapte zelf uit het leven. Haar vader roept op om zelfdoding bespreekbaar te maken, “zodat niemand nog moet meemaken wat wij nu doorstaan”.
door
koen.de.nef
Leestijd 2 min.

Désirée Viola, de Houthalense actrice die prinses Roos in de Studio 100-reeks ‘Prinsessia' vertolkte, heeft zelf een einde aan haar leven gemaakt. Dat maakte haar vader Patrick Breugelmans bekend.

Vrijdag reageerde de man nog zonder veel details op Facebook. “Gisteren is het leven zoals wij dat kennen gestopt. Désirée was het licht, onze zon, onze ster, onze prinses … een dochter uit de duizend. Er zijn geen woorden voor dit verdriet, enkel tranen. We willen iedereen uit de grond van ons hart bedanken. Voor jouw steun, voor je troost, voor alle blijken van medeleven. Iedereen vraagt waar ze ons mee kunnen helpen, het antwoord is eenvoudig. Hou van haar zoals ze was, denk aan haar zoals ze was, maak een gouden randje rond jouw herinneringen. Slaap zacht, prinsesje van ons hart. Papa”, klonk het.

De Warmste Week

Door de doodsoorzaak nu bekend te maken, hoopt hij mensen aan te zetten om over zelfdoding te praten. En daar wil hij nu ook de Warmste Week voor inschakelen. “Door er niets over te zeggen doen we meer kwaad dan goed. Daarom zal op de rouwbrief een oproep worden geplaatst om voor De Warmste Week te doneren aan het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. Mensen met problemen moeten weten waar ze terechtkunnen, zodat niemand dit ooit nog hoeft mee te maken”, klinkt het in Gazet van Antwerpen.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

News

meer News

Spotlight

Twitter gaat zichtbaarheid van niet-betalende abonnees beperken

Twitter gaat de zichtbaarheid van niet-betalende abonnees beperken. Zij kunnen vanaf midden volgende maand niet meer worden aangeraden als interessant in Twitters ‘For You’-lijst, zo maakte eigenaar Elon Musk bekend in een reeks tweets. Die lijst wordt door Twitters algoritmes samengesteld uit tweets en Twitter-gebruikers die lijken op degene die een gebruiker al volgt en die populair zijn.

meer Spotlight