Doorbraak in verdwijningszaak Maddie McCann: nieuwe verdachte geïdentificeerd

Er is een doorbraak in de verdwijningszaak rond Madeleine McCann, de Britse peuter die dertien jaar geleden verdween in Portugal. Een 43-jarige Duitser wordt aangeduid als nieuwe verdachte.
door
koen.de.nef
Leestijd 2 min.

Op 3 mei 2007 verdween Madeleine McCann net voor haar vierde verjaardag uit de vakantiewoning in de Ocean Club in het Portugese Praia da Luz die haar ouders hadden gehuurd. De vader en de moeder zaten toen met zeven vakantievrienden wat verderop te dineren. Haar verdwijning is nog steeds niet opgelost.

Verdachte in cel

Woensdag maakte de Duitse politie bekend dat ze vermoedens hebben dat een 43-jarige Duitser achter de verdwijning zou kunnen zitten. Er wordt geen naam genoemd, maar de man heeft al meerdere veroordelingen opgelopen, onder meer voor seksuele misdrijven en zit momenteel vast in een Duitse gevangenis.

Uur voor verdwijning in de buurt gespot

Volgens het hoofd van het detectiveteam, Mark Cranwell, zou de verdachte in 2007 in Praia da Luz gewoond hebben en werd hij een uur voor Maddie's verdwijning gespot in het resort. “We weten veel over de verdachte, maar we moeten nog meer te weten komen over zijn exacte bewegingen op de avond dat Madeleine verdween en in de dagen ervoor en erna. We weten dat hij in het resort was, ongeveer een uur voordat Madeleine daar het laatst werd gezien rond 21 uur. Hij nam daar op zijn Portugese gsm een telefoontje aan van een andere Portugese gsm. Het gesprek duurde een half uur”, lezen we in het Nieuwsblad.

Jaguar

De speurders kwamen hem op het spoor door zijn donkerrode Jaguar XJR6 uit 1993 (zie foto). De dag nadat Maddie verdween werd de wagen plots opnieuw geregistreerd onder een andere naam in Duitsland, terwijl die zich nog steeds in Portugal bevond.

Ook trok de man rond met een geelwitte camper (zie foto) in de Algarve. Beide wagens werden in beslag genomen.

AFP / Metropolitan Police

AFP / Metropolitan Police

AFP / Leon Neal

News

meer News

Spotlight

Hoe saai is jouw datingprofiel?

Iedereen die single of poly is, zit tegenwoordig op een datingapp om nieuwe mensen te leren kennen. Maar hoe weet je of jouw datingprofiel niet te saai is? Maak kennis met de tegenhanger van de ‘red flags’, de ‘beige flags’.

meer Spotlight