Drake is meest gestreamde artiest van 2018

Het is weer december en dat betekent naast bibberen in de Belgische vrieskou ook terugblikken op het afgelopen jaar. Toch voor zij die 2018 overleefd hebben, sorry Walter Capiau. Ook Spotify doet hier gezellig aan mee. De streamingdienst heeft zijn jaarlijkse Wrapped-statistieken en afspeellijsten gedeeld. 
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

Uit hun cijfers dat Drake veruit de meest gestreamde artiest van 2018 was. Alleen al dit jaar was onze grote vriend goed voor maar liefst 8.2 miljard (!) streams. Niets nieuws voor onze Canadese vriend, want hij is ook de meeste gestreamde artiest op Spotify ooit.

Ariana Grande, ook geen verrassing, is de meest gestreamde vrouwelijke artiest. Alleen al haar laatste hit ‘Thank U, Next' - een vocale afrekening van haar ex-vriendjes - werd 220 miljoen keer gestreamd in een week. Het succes van Drake en andere rappers vertaalt zich ook door naar het meest beluisterde genre van afgelopen jaar: hip-hop.

Maar ook de zogenaamde Latin Music ging en gaat super hard. Relatieve nieuwkomers Bad Bunny en J Balvin Ozuna bestormden dit jaar de top tien van meest beluisterde artiesten.

Persoonlijke afspeellijsten

Benieuwd naar jouw meest beluisterde artiesten, albums en nummers? Je kunt hier jouw persoonlijke statistieken checken. Dan krijg je ook meteen persoonlijke playlists en daar worden we blij van natuurlijk.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight