Drake verzamelt als eerste artiest ooit 50 miljard streams

Drake mag zichzelf een stevig schouderklopje geven. Hij is de eerste artiest die de mijlpaal van 50 miljard streams heeft bereikt. De Canadees heeft ook het record voor meeste streams voor een nummer in één week op zijn naam staan.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Het gaat meer dan uitstekend met de carrière van Drake. De Canadese rapper heeft een nieuw album uit, 'Scorpion', en zorgde daarmee voor een historische mijlpaal. Hij is de eerste artiest die het indrukwekkende aantal van 50 miljard streams bereikt en het zal waarschijnlijk daar niet bij blijven. Zijn laatste plaat staat al vijf weken bovenaan de toonaangevende Billboard Top 200.

Drake zit al even op een roze wolk, want vorige maand deed hij ook een ander record sneuvelen. Zijn laatste single 'In My Feelings' verzamelde toen op een week tijd 116 miljoen streams, meer dan eender welk nummer tot dan toe. Het vorige record bedroeg 103 miljoen streams en werd in 2013 neergezet door de 'Harlem Shake' van Bauer, meldt Wixx.

'God's Plan', trademarked

Je moet het ijzer smeden als het heet is, dus blijft Drake ook niet bij de pakken zitten. 'God's Plan', de eerste single van 'Scorpion', was zo'n succes dat de man achter 'Hotline Bling' erover nadenkt om de rechten op de woorden te laten vastleggen. Zo kan hij 'God's Plan' gebruiken om op kleding te zetten en er mogelijks een televisieprogramma rond te maken.

News

meer News