Drie vintage interieurwinkels die je moet kennen

Bij het inrichten van je nieuwe (of oude) stulpje is er niets zo leuk als zoeken naar vintage pareltjes. Helaas is iedereen die mening toegedaan en het kan daarom soms lastig zijn om het perfecte stuk op de kop te tikken - zonder daar fortuinen voor neer te tellen. Deze drie vintage interieurwinkels helpen je een handje.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

1. Studio Vangst, Gent

Interieurarchitecte Lola Valkenborg startte Studio Vangst in 2016. Het 'vangen' van vintage pronkstukken is een van haar passies. Perfect als je zelf niet het geduld of de tijd hebt om eindeloos rommelmarkten en kringloopwinkels af te struinen. De winkelruimte is ingericht als een woonruimte, waardoor de meubels en decoratiestukken optimaal tot hun recht komen. Wij zouden er meteen willen intrekken!

Studio Vangst

Baudelostraat 23

9000 Gent

2. La Caravane Studio, Brussel (Sint-Gillis)

Claire Silva Moreira is de vrouw achter La Caravane Studio. Ze kiest elk stuk met zorg uit en probeert moderne trends te vervatten in de winkelopstelling. Elke maand krijgt een andere kunstenaar de kans om z'n werk tentoon te stellen en te verkopen in de winkel. Bovendien zorgt floriste Elodie Mouton voor een groene toets. Claire heeft eveneens een opleiding meubelrestauratie achter de rug en biedt die service indien nodig aan aan haar klanten.

La Caravane Studio

Chaussée d'Alsemberg 131

1060 Brussel

3. Paulette in 't stad, Antwerpen

Paulette studeerde oorspronkelijk voor ingenieur, maar na een wereldreis had ze zin om de dingen anders aan te pakken. Een spontane home sale met haar zus groeide uit tot een winkel in het hart van Antwerpen. Je vindt er niet alleen vintage meubels, maar ook prachtige tapijten en handgemaakte hebbedingetjes. De winkel barst van de kleuren en maakt je instant vrolijk!

Paulette in 't stad

Sint-Jorispoort 20

2000 Antwerpen