Drones aan de slag bij Walmart

De Amerikaanse supermarktketen Walmart zet binnenkort drones in om de voorraden in de magazijnen te controleren. De onbemande vliegtuigjes kunnen op een dag tijd een maand werk verzetten.
door
Heleen
Leestijd 2 min.

Over zes tot negen maanden hoopt de grootste supermarktketen van Amerika de drones, die op maat werden gemaakt, operationeel hebben. Zo zullen een of meerdere vliegtuigen door de distributiecentra zoeven. Ze zullen per seconde dertig foto's nemen van de producten in de rekken. Op die manier kunnen ze niet enkel de voorraden tellen, maar ook waarschuwen als een product niet op de juiste plaats ligt. Een ander groot voordeel is dat de drones de inventaris van een magazijn in één dag kunnen  afwerken, terwijl menselijke medewerkers daar daar minstens één maand voor nodig hebben.

Daarmee hoopt het bedrijf serieus te kunnen besparen op personeelskosten en zich zo te wapenen in de strijd tegen onlinewinkels zoals Amazon. De drone zal worden bediend door een werknemer, maar het kan wel zijn dat er minder krachten nodig zullen zijn om de producten te verdelen en de stock aan te vullen, stelt woordvoerder Lorenzo Lopez aan The New York Times. Toch moet er voorlopig niemand vrezen voor zijn job, verzekert hij. “Medewerkers kunnen ingezet worden op andere afdelingen in het warenhuis.”

Leveren bij klanten

Walmart experimenteert sinds 2015 al met drones voor het leveren van bestellingen bij klanten en het controleren van de magazijn. De test zouden succesvol zijn, maar de keten kreeg van de Amerikaanse overheid nog geen toestemming om de vliegtuigjes boven bewoonde gebieden in te zetten. Daarom ligt de focus nu voorlopig op de magazijnen.

Walmart heeft 190 distributiecentra over de Verenigde Staten, die elk 100 tot 150 winkels voorziet van producten.

News

meer News

Spotlight

Ontdek waarom pizza zo verslavend is

Niemand eet ooit één stukje pizza. Wanneer je nog maar de krokante korst, zomerse kruiden en smeuïge mozzarella proeft, weet je dat je meer wilt. Dat is geen toeval: een studie van de University of Michigan, gepubliceerd in PloS One, verklaart waarom pizza o zo verslavend is.

meer Spotlight