Drones, helikopters en gaten in omheining: Harry en Meghan trekken naar rechter

Harry en Meghan hebben een klacht ingediend tegen al te opdringerige fotografen. Hun huis in Los Angeles wordt regelmatig belaagd door paparazzi's die zelfs helikopters en drones inschakelen om een kiekje van zoon Archie te bemachtigen, wat voor het koninklijke koppel te ver gaat.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 2 min.

Het koppel zegt gewoon te zijn dat fotografen hun doen en laten volgen zodra ze zich in de publieke ruimte begeven, maar "inbreken in de privacy van hun huis gaat te ver". Harry en Meghan willen volgens hun advocaat de privacy van hun 14 maanden oude zoon beschermen, omdat van hem mogelijks (financieel) geprofiteerd wordt. Met de rechtszaak hopen ze de verkoop van de bewuste foto's te voorkomen.

Gat in de omheining

Volgens de klacht ging de bal aan het rollen nadat The Daily Mail het adres van hun nieuwe woning in LA publiceerde. Zodra het adres lekte, zag het koppel meerdere drones en helikopters over het domein vliegen. Nog volgens de klacht hebben onbekenden gaten geknipt in de omheining.

Onder de wet in de Amerikaanse staat Californië mag er geen inbreuk zijn op privé-eigendom. Eerder verschenen al dronefoto's van Harry die aan een zwembad met een van zijn honden speelt.

Dagvaardingen

Harry en Meghan dienden een klacht tegen onbekenden in. Op die manier kunnen fotografen hun foto's veel minder gemakkelijk kwijt. Zo'n klacht zou hen in staat stellen om via dagvaardingen de kopers van de beelden te dwingen om te onthullen wie ze maakte en hen verkocht, aldus nog Sky News.

Meghan met zoonlief Archie.

Harry en Meghan trokken zich terug als  royals om een leven op te bouwen buiten de constante schijnwerpers. Ze verhuisden eerst naar Canada en wonen nu in Los Angeles, in een afgeschermde residentiële wijk.