Dronkaard fietst naar huis langs de autosnelweg

De politie van het Nederlandse Den Bosch heeft een fietser opgepakt die langs de autosnelweg huiswaarts keerde. De man was volgens de politie goed beschonken en zorgde voor veel gevaar.
door
Karsten
Leestijd 1 min.

Rond zes uur 's ochtends kregen de agenten een melding dat er op de snelweg richting Oss een fietser zou rijden. "Enigszins verbaast stapten wij in de dienstauto en reden we met spoed richting de snelweg. We hoopten natuurlijk niet aan te komen bij een ernstig verkeersongeval", vertelt de politiedienst van Den Bosch op Facebook.

Op het nippertje vermeden

"Ter hoogte van de afslag Nuland troffen wij inderdaad de man aan op de pechstrook." Volgens een getuige had een passerende vrachtwagen de fietser op het nippertje kunnen ontwijken. De dronkaard werd meegenomen naar het politiekantoor, waar de verdachte 635 ug/l blies, bijna drie keer de toegestane waarde

De agenten maakten een proces-verbaal op voor rijden onder invloed en het veroorzaken van gevaarlijk rijgedrag. "Gelukkig voor de verdachte reden de treinen weer toen wij op het politiebureau klaar waren met het verhoor. Zo kon hij alsnog veilig huiswaarts keren", aldus de politie.

News

meer News

Spotlight

Ontdek waarom pizza zo verslavend is

Niemand eet ooit één stukje pizza. Wanneer je nog maar de krokante korst, zomerse kruiden en smeuïge mozzarella proeft, weet je dat je meer wilt. Dat is geen toeval: een studie van de University of Michigan, gepubliceerd in PloS One, verklaart waarom pizza o zo verslavend is.

meer Spotlight