Droom je van blauw bloed? Voor 33 euro kan je in Schotland een adellijke titel kopen

Blauw bloed is niet langer voor de happy few. In Schotland is het sinds kort mogelijk om voor het minieme bedrag van 33 euro Lord, Lady of Laird van Glencoe te worden. Bovendien krijg je er een stukje landgoed bij. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

De tijd dat aristocratie voor een select clubje was, is voorbij. Meer en meer mensen uit adellijke kringen verkopen hun landgoed omdat deze imposante gebouwen teveel geld kosten. Het Britse bedrijf Highland Titles zag hier mogelijkheden in en besloot om stuk land te kopen in Keil Hill, een natuurpark in hooglanden van Glencoe Wood. Vervolgens verdeelden ze de grond. Daardoor kunnen toeristen nu hun eigen stukje Glencoe Wood aanschaffen. Voor 1 vierkante meter betaal je 29,99 pond of 33,99 euro. Daar krijg je dan wel de titel van Lord, Lady of Laird bij.

250.000 personen 

Tot nu toe heeft Highland Titles al 250.000 toeristen uit Amerika, Schotland en zelfs Rusland in de adelstand verheven. Er is dus sprake van een groot succes. Maar wie nu hoopt deze titel aan zijn nageslacht door te geven is er aan voor de moeite. De titel is niet echt en ook de eigendom is niet van jou. Het is in Schotland verboden om grond van 1 vierkante meter te kopen.

News

meer News