Droomjobs bestaan. Je kan nu een LEGO Speelprofessor worden

De goede mensen van de Universiteit van Cambridge hebben de job in het leven geroepen waar we al ons hele volwassen bestaan van dromen. De universiteit wil iemand aannemen die betaald zal worden... om te spelen.
door
Ruth
Leestijd 1 min.

De officiële titel is wel degelijk LEGO Speelprofessor (‘LEGO Professor of Play') en je krijgt er een "competitief" salaris bovenop.

De gelukkige zal het nieuw Onderzoekscentrum voor Spelen in Onderwijs, Ontwikkeling en Leren leiden. Het centrum zal -jawel- het belang van spelen en speelsheid in onderwijs onderzoeken. Hun doel is om kinderen vaardigheden aan te leren die helpen bij het oplossen van problemen, het werken in team en zelfcontrole.

Jammer genoeg is spelen niet je enige taak als Speelprofessor (hoe misleidend). Zo zal je ook wel les moeten geven, onderzoek doen, examens afnemen en administratieve taken uitvoeren.

De Britse krant The Guardian meldt nog dat de LEGO Stichting hoopt dat de kandidaat een “kinderlijke ingesteldheid” heeft. Iemand die “speels is, heel nieuwsgierig, een open geest heeft, fantasierijk en creatief is”.

Voel je je aangesproken? Aarzel dan niet en begin vlug aan die motivatiebrief, want de deadline is 20 januari.


Foto University of Cambridge