Duitse industriële designer Luigi Colani overleden op 91-jarige leeftijd

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitse industriële designer Luigi Colani is overleden op 91-jarige leeftijd in de West-Duitse stad Karlsruhe. Hij overleed aan de gevolgen van een ziekte, zegt zijn partner Yazhen Zhao. Ronde organische vormen waren Colani's handelsmerk. Hij paste die toe op auto's - vooral raceauto's -, maar ook op meubels, brillen, camera's, tv's en kledij. "Mijn wereld is rond", zei de designer nog vlak voor zijn negentigste verjaardag.

Colani werkte tijdens zijn carrière in Duitsland, Italië, Mexico, de VS, Rusland, Japan en China. Een van zijn successen is de legendarische Canon T90 camera, waarbij de scherpe hoeken van vroegere designs werden vervangen door gladde curves. Hij beïnvloedde ook de latere designs van het merk. Daarnaast werkte hij voor bekende meubelmakers.

Op basis van zijn successen in de jaren zeventig en tachtig vermarktte Colani producten onder zijn eigen naam. Hij schatte zelf dat hij ongeveer 4.000 designs maakte. Vele daarvan zouden als een schets in een lade geëindigd zijn.

Colani werd geboren in Berlijn op 2 augustus 1928. Hij studeerde aan de Akademie der Künste in Berlijn. Nadien volgde hij aerodynamica aan de Sorbonne in Parijs.

bron: Belga

News

meer News