Duitse stad kiest 100-jarige vrouw als gemeenteraadslid

In heel Europa trokken mensen afgelopen weekend naar de stembus. Dat was in Duitsland niet anders. Al hebben de stemmen in een Duits stadje in de deelstaat Rijnland-Plats tot een verrassend resultaat geleid. De 100-jarige Lisel Heise wist een zetel te bemachtigen voor haar lokale partij in de gemeenteraad.
door
Karsten
Leestijd 1 min.

Lisel Heise werkte haar hele leven als gymnastieklerares. De 100-jarige vrouw pleitte voor de heropening van het lokale zwembad dat in 2011 werd gesloten. Tot haar grote verrassing deed haar partij het helemaal niet slecht. Dankzij het burgerinitiatief mag ze nu in de gemeenteraad van het stadje Kirckheimbolanden gaan zetelen.

Veranderen

De Duitse wil ook graag de zetel innemen. “Iedereen die iets wil veranderen, moet er voor opkomen”, zegt Heise aan lokale media. Naast de stemmingen voor het Europees Parlement waren er gisteren in Duitsland tal van andere verkiezingen zoals voor lokale en regionale bestuursorganen.

News

meer News

Spotlight

Vijf geheimen om er elke dag fris uit te zien

Zie je er 's ochtends uit alsof je door een tornado bent getroffen? Of merk je halverwege de dag dat je erbij loopt als een lijkbleke slak? No worries, het geheim van een frisse uitstraling zit ‘m vaak in kleine gewoontes – zoals deze vijf beautyroutines.

meer Spotlight