Echte RoboCop moet straten van Dubai veilig houden

De allereerste echte RoboCop ter wereld is een feit en hij patrouilleert in Dubai. De politie daar wil op termijn een deel van het korps volledig automatiseren.
door
Laura.Brusselaers
Leestijd 1 min.

In 1987 leek het allemaal verre toekomstmuziek toen de gelijknamige film uitkwam. Nu wil de stad dat tegen 2030 maar liefst een kwart van haar politiemacht uit robots bestaat. Maar dat is niet het enige. Datzelfde jaar moet ook het allereerste politiestation openen dat uitsluitend wordt bemand door androïdes.

Boetes

De robot is 1m65 groot en spreekt verschillende talen. Hij kan ook gezichten scannen vanop 20 meter afstand en verkeersboetes innen. Bewoners van Dubai kunnen ook misdaden melden via een touchscreen op zijn borst en 'RoboCop' beschikt over een microfoon waardoor je rechtstreeks in contact kan komen met een callcenter van de politie.

De robot stuurt voortdurend livebeelden van waar hij zich bevindt door naar het politiekantoor. Zo kan de politie de mensen continu bereiken. "Hij zal mensen op straat en in winkelcentra helpen, ons bijstaan om misdaad tegen te gaan en het tevredenheidsgevoel in de stad verhogen", zegt brigadier-generaal Khalid Nasser Al Razzouqi, directeur-generaal van Smart Services van de politie van Dubai.

Dubai 'Robocop' can read facial expressions, goal is to have "police stations manned entirely by robots." https://t.co/oZhf3XjO2o pic.twitter.com/1iqOssJfKH

— Paul Joseph Watson (@PrisonPlanet) May 22, 2017