Eclips duwt 'Total Eclipse of the Heart' naar nummer 1 in iTunes

De eclips die gisteren in Amerika te zien was, heeft wonderen gedaan voor het nummer 'Total Eclipse of the Heart'. De hit van Bonnie Tyler uit de jaren 80 klom naar de eerste plaats in de iTunes-ranglijst.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Het nummer 'Total Eclipse of the Heart' van Bonnie Tyler is aan een revival bezig en moet een echte eclips daarvoor danken. Gisteren kon je in de Verenigde Staten een zonsverduistering aanschuiven. In de dagen daarvoor steeg het aantal luisterbeurten van de meezinger op Spotify met maar liefst 2.859%. Wereldwijd werd het 827% meer afgespeeld dan normaal.

Optreden tijdens eclips

Ook op iTunes is de klassieker uit de jaren 80 een hit. Deze week werd het al 12.000 keer gedownload en stegen de aankoopcijfers met 500%. De Welshe zangeres Bonnie Tyler deed de populariteit ook zelf nog wat aanzwellen door het nummer tijdens de eclips te brengen op de Royal Caribbean's Total Eclipse Cruise.

Het is niet de eerste keer dat 'Total Eclipse of the Heart' een plotse piek in zijn poppulariteit kent. Ook tijdens de vorige eclips, in maart van vorig jaar, werd het nummer 75% meer gestreamd.

"Total Eclipse of the Heart" is the No. 1 song on iTunes right now pic.twitter.com/un4cV4YfAj

— Hunter Schwarz (@hunterschwarz) 21 augustus 2017