Ed Sheeran is de meest gestreamde artiest op Spotify

Het afgelopen jaar werd het album 'Divide' van Ed Sheeran maar liefst 3,1 miljard keer beluisterd op Spotify. Dat is het meeste van alle muzikanten op de streamingwebsite.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Spotify heeft de lijsten met meest gestreamde artiesten van het afgelopen jaar bekendgemaakt. Boven de rangschikking staat Ed Sheeran. Het 'Divide' van de rosse Brit werd in 2017 maar liefst 3,1 miljard keer beluisterd. De singele 'Shape of You' is met 1,4 miljard luisterbeurten de meest beluisterde track op Spotify ooit.

Hiphop bestormt de hitlijsten

In Vlaanderen doet ook Nederlandstalige hiphop het heel goed. Lil' Kleine, Boef, Ronnie Flex, Sevn Alias, SFB en Josylvio staan allemaal in de top tien. Daarin kan je verder ook Drake, The Chainsmokers en Coldplay vinden. Ook 'Despacito', de oorwurm van Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber eindigde hoog.

Het is ook Spotify opgevallen dat hiphop steeds beter scoort bij de gebruikers van de streamingdienst. Wereldwijd werd er afgelopen jaar 74% meer naar de muziekstijl geluisterd dan het jaar voordien, laat het Zweedse bedrijf weten.