Een bijzonder liefdesverhaal: Man wordt verliefd op nierdonor

door
Joris
Leestijd 2 min.

Wat als jouw nog onbekende grote liefde een nier nodig heeft? Dit overkwam de 26-jarige Ashley McIntyre. Nadat zij op de radio hoorde over de ziekte van Danny Robinson twijfelde ze geen seconde en stond Ashley haar nier af. Ze zijn nu verloofd en in blijde verwachting van hun eerste kindje.

In Kentucky, waar het koppel woonde, waren vorig jaar 135 niertransplantaties waarvan amper 33 levende donors waren. Het verhaal van het koppel is dus zeer uniek. De moeder van Ashley hoorde op de radio een moeder vertellen over haar zoon, die IgA nephropathy had. Deze ziekte leidt tot een ontsteking waarbij de functie van de nier  geleidelijk aan beschadigd wordt. Er waren al verschillende familieleden die hun nier aanboden, maar niemand was een goede match. Danny Robinson was dringend op zoek naar een nier, hij stond al twee jaar op een wachtlijst.

Ashley McIntyre was geraakt door zijn verhaal. "Zijn huis was op kerstdag afgebrand en een jaar later stierf zijn vader aan kanker. Het was gewoon de ene na de andere slechte periode voor hem. Ik had geen gezondheidsproblemen dus dacht ik bij mezelf 'Waarom ook niet?' Ik besloot al snel tests af te leggen in het ziekenhuis. Hieruit bleek dat wij een perfecte match waren."

De vrienden van Ashley en Danny grapten dat ze maar moesten daten. Toch werden ze pas verliefd na de operatie, die goed afgeliep. Op kerstdag vroeg Danny Robinson zijn heldin ten huwelijk. In juni bevalt Ashley van hun eerste baby.