Een dagje culinair trippen in Brugge

Het Venetië van het Noorden is niet bepaald een goed bewaard geheim. Toeristen van over heel de wereld reizen af naar Brugge om te smullen van de prachtige architectuur, de fotogenieke reien en de vele musea. Maar Brugge is veel meer dan dat. Ook op culinair vlak valt er heel wat lekkers te beleven in de stad. Deze vier adresjes houden je alvast een dag zoet.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Books and Brunch

Begin je dag zoals het hoort: met een volle maag en een streepje cultuur. Bij Books and Bruch gaan die twee hand in hand, aangezien je er kan genieten van een kraakvers ontbijt onder het genot van een tweedehands boek naar keuze. Of je nu een zoetebek bent of liever hartig ontbijt, de keuze is aan jou. Bevalt het boek? Dan kan je het nadien gewoon afrekenen als souvenir.

Waffle Workshop

Chocolade workshops kennen we intussen allemaal. Leuk, maar het hoeft niet altijd hetzelfde te zijn, toch? De Waffle Workshop is ideaal als je wil leren hoe je een échte Belgische wafel in elkaar flanst. Bovendien mag je tijdens de les zoveel eten als je maar wil, dus sla de lunch gerust over om ten volle te genieten.

Brouwerij Bourgogne des Flandres

Het fondke is gelegd, dus tijd voor die andere Belgische specialiteit: bier. Heb je altijd al meer willen weten over het brouwproces? Wil je graag je eigen pint tappen? En zie je het wel zitten om een foto van jezelf op een fles bier te zien? Koppel dan het nuttige aan het aangename tijdens een bezoek aan de Brouwerij Bourgogne des Flandres, waar je alles te weten komt over hun drie bieren. Na zestig jaar is de brouwerij terug van weggeweest in de Brugse binnenstad, reden genoeg dus om een fles open te trekken – met zicht op de Brugse reien, uiteraard.

Sans Cravate

Zin in een luxueus etentje, maar zonder al de poespas? Dan ben je bij Sans Cravate aan het juiste adres. Op het menu vind je overheerlijke klassiekers in een modern jasje. Ideaal als je jezelf eens in de watten wil leggen. Als je na het eten niet te ver wil wandelen, kan je trouwens een kamer boeken bij B&B La Suite aan de overkant, ook lid van de Sans Cravate-familie.