Een stukje Thailand op een Belgisch meer

Dineren bij kaarslicht op een verlaten meer in Waasmunster? Dat moesten ze ons geen twee keer vragen. Het fel gehypte pop-uprestaurant Dinner On The Lake opent deze zomer voor het derde jaar op rij de deuren. Metro ging alvast voorproeven.
door
Mare
Leestijd 2 min.

Wat is het?

Dinner On The Lake is een Aziatisch vlotrestaurant dat dit jaar neerstrijkt op een klein meer in Waasmunster. Per avond is er plaats voor maximaal 34 gasten, die met z'n allen aan twee lange tafels eten. Op die manier geraak je automatisch met elkaar aan de praat en smeed je gemakkelijk nieuwe vriendschappen.

Wat schaft de pot?

Originele, vooral Aziatische gerechten die je deelt met je tafelgenoot. Het menu is bijzonder veelzijdig en biedt voor elk wat wils: van vis tot vlees en van bouillon tot dessert. Het is niet mogelijk om er à la carte te eten, maar de gerechten veranderen elke maand. In totaal passeren drie menu's de revue. De aanwezige koks roerden eerder al in de potten van Het Hof van Cleve, Boury en Bon-Bon. De cocktails die je aan de bar kan bestellen werden speciaal voor Dinner On The Lake ontworpen en stellen ook de meer ervaren cocktailnipper niet teleur.

Loont het de moeite?

Een avondje dineren kost je 110 euro per persoon, exclusief dranken. Een pittig prijskaartje, maar je krijgt er wel wat voor terug. De locatie is zonder overdrijven perfect. Het meer ligt pal in het groen, met een instant vakantiegevoel tot gevolg. Bovendien zijn de randen van het water omzoomd door kaarsen en andere lichtdecoratie waardoor je je linea recta in Thailand waant. Denk daar nog het vriendelijke personeel, gezellige tafelgenoten en verrassende lekkernijen bij en je bent vertrokken voor een exotisch avondje in eigen land.

Dinner On The Lake opent vandaag en loopt tot en met 2 september. Je kan er niet enkel eten, maar ook slapen in een cocoon. Een tafel reserveren kan via friendsandfools.be.