'Eenzaam' pinguïnkoppel steelt kuiken bij soortgenoten in zoo

In de zoo van Ondense in Denemarken heeft een homoseksueel pinguïnkoppel zich ontfermd over een kuiken uit de groep. Opvallend was dat de twee volwassen vogels het jonge dier ontvreemden van soortgenoten omdat ze vonden dat de ouders het verwaarloosden. Uiteindelijk kwamen de verzorgers met een oplossing die iedereen tevreden stemde.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Drama, drama, drama in de zoo van het Deense Ondense. Een klein pinguïnkuiken was even spoorloos verdwenen. Het kleintje bleek te zijn ontvoerd door een homoseksueel pinguïnkoppel uit hetzelfde verblijf. De twee daders maakte van een uitstap van de ouders gebruik om het kuiken mee te nemen naar hun nest. Ze zagen dat de moeder weg was voor haar dagelijkse wasbeurt, maar dat de vader haar vergezelde en de kleine pinguïn dus alleen achterliet. Daarop grepen de twee mannetjes in.

Gezinshereniging bij pinguïns

De verzorgers van de zoo kennen het homoseksueel koppel goed. Ze zien al langer dat de twee graag zelf een kuiken willen. De mannetjes waren dan ook niet blij toen de biologische ouders hun kuiken weer kwamen opeisen. Het veroorzaakte wat geruzie, maar uiteindelijk werd het gezin weer herenigd. Om het leed bij het achtergebleven koppel te verzachten, gaven de verzorgers hen een ei van een vrouwtje dat te zwak is om het zelf te broeden, meldt Fox News. Zo is de kinderwens van beide koppels ingevuld.