Eerste openlijk homoseksuele Amerikaanse minister Pete Buttigieg toont kersverse tweeling op Twitter: «We zijn zo dankbaar»

Pete Buttigieg, de eerste openlijk homoseksuele Amerikaanse minister, en zijn man Chasten Glezman Buttigieg, hebben hun kersverse tweeling voorgesteld op sociale media. In augustus hadden ze al aangekondigd dat ze ouders waren geworden, zonder meer details te geven.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Een zwart-witfoto, gepost op Twitter en Instagram, toont de twee mannen glimlachend, oog in oog, in wat lijkt op een ziekenhuiskamer, elk met een baby gewikkeld in een doek.

«We zijn verheugd Penelope Rose en Joseph August Buttigieg in onze familie te verwelkomen», schrijft Pete Buttigieg. «Chasten en ik zijn meer dan dankbaar voor alle goede wensen die we hebben ontvangen sinds we bekendmaakten dat we ouders zijn geworden», tweette de 39-jarige minister van Transport.

Presidentsverkiezingen

Het grote publiek leerde Buttigieg twee jaar geleden kennen toen hij zich in de strijd gooide voor de nominatie van de Democraten bij de presidentsverkiezingen van 2020. Het was huidig president Joe Biden die die nominatie uiteindelijk in de wacht sleepte.