"Einde 'House of Cards' heeft niets te maken met Kevin Spacey"

De beslissing om de dramareeks 'House of Cards' stop te zetten na het zesde seizoen, is al enkele maanden geleden genomen. Het zou niets te maken hebben met de bekentenis van aanranding van een minderjarige door steracteur Kevin Spacey. Dat meldt de Amerikaanse krant New York Times.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

Het nieuws over het einde van de serie over de fictieve Amerikaanse president Frank Underwood kwam samen met de beschuldigingen tegen Kevin Spacey, hoofdrolspeler in de reeks.

De acteur werd er zondagavond door acteur Anthony Rapp van beschuldigd ongewenste seksuele avances te hebben gemaakt in 1986. Spacey heeft zijn verontschuldigingen aangeboden via Twitter, al zegt hij zich het voorval niet te herinneren.

Netflix en productiehuis Media Rights verklaarden in een persbericht maandag dat ze «erg verontrust zijn» met het nieuws over Spacey. «managers van onze beide bedrijven kwamen deze namiddag aan in Baltimore om onze cast en crew te ontmoeten en hen te verzekeren dat ze zich veilig en gesteund blijven voelen», klonk het. «Zoals eerder gepland, is Kevin Spacey momenteel niet op de set aan de slag.»

Volgens Hollywood Reporter zullen de laatste dertien afleveringen van de serie volgend jaar verschijnen.