EK 2016 - IJsland en Hongarije delen de punten

IJsland en Hongarije, de verrassingen van groep F op de eerste speeldag, hebben de punten gedeeld in Marseille. Het eerste halfuur bracht weinig fraai voetbal op een weinig fraaie grasmat, maar daarna brak de match open. De IJslanders kwamen met een licht toegekende strafschop vlak voor de rust op voorsprong. In de tweede helft was er steriele druk van de Hongaren, die moesten wachten tot de 88ste minuut om gelijk te maken. De Hongaren komen voorlopig op kop in groep F met 4 punten, de IJslanders hebben 2 punten. Zaterdagavond spelen Portugal en Oostenrijk nog de tweede wedstrijd van de tweede speeldag in groep F. Na veel middenveldspel en weinig kansen komen de IJslanders vijf minuten voor de rust op voorsprong met een penalty. De Hongaarse doelman Kiraly grabbelt half naast de bal bij een hoekschop en in de warrige fase die daarop volgt, ziet de ref een penaltyfout van Kádár op Gunnarsson. Protest bij de Hongaren maar de bal gaat op de stip. Sigurdsson trapt de strafschop feilloos binnen. De teams gaan de kleedkamer in met een 1-0 voorsprong voor de IJslanders.

In de tweede helft komen Hongaren niet veel verder dan wat steriele druk en halve kansen. De IJslanders lijken hun eerste zege op een EK-eindronde op zak te hebben, tot invaller Nikolic in de 88ste minuut vanop rechts voorzet en Sævarsson in eigen doel trapt, onder druk van de Hongaarse aanvallers: 1-1.