EK voetbal 2017 (v) - Serneels verkiest Philtjens boven Deloose

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bondscoach Ives Serneels verkiest op de linksachter Davina Philtjens, waardoor Laura Deloose naar de bank verhuist voor de EK-opener van de Red Flames van zondagavond (20u45 in Doetinchem) tegen Denemarken. Voor het overige komen de tien verwachte namen aan de aftrap, in dezelfde opstelling als de oefeninterland tegen Frankrijk. In de 4-2-3-1 van Serneels spelen aanvoerster Aline Zeler en Heleen Jaques centraal achterin, Maud Coutereels komt op de rechtsback terecht.

Op het middenveld spelen dan Lenie Onzia en Julie Biesmans in de rug van Tine De Caigny, op de flanken moeten Janice Cayman en Elke Van Gorp sterspeelster Tessa Wullaert kunnen bedienen. Bij de Denen is het vooral uitkijken naar Pernille Harder, nummer tien en Wullaerts ploegmate bij Wolfsburg. Ouderdomsdeken Johanna Rasmussen is er wegens een blessure niet bij.

Lorca Van De Putte start op de bank en blijft dus bij de selectie. Van De Putte liep dinsdag een blessure aan de linkerknie op en was de voorbije dagen twijfelachtig. Sarah Wijnants werd bij de selectie gevoegd, maar moet dus opnieuw afhaken. De bondscoach had tijd tot zondag - de dag van de eerste wedstrijd - om een geblesseerde speelster in zijn groep te vervangen.

Nu wordt het uitkijken naar wat de Red Flames kunnen brengen tegen Denemarken, vier jaar geleden in Zweden nog halvefinalist. Een moeilijke, maar geen onklopbare tegenstander. "Denemarken en België zijn zeker de outsiders, maar ik denk dat iedereen van iedereen kan winnen in deze groep. Als wij winnen, schrijven we opnieuw geschiedenis. Denemarken heeft al bewezen een echte toernooiploeg te zijn, met individueel veel kwaliteiten. Het is een stug team met veel loopvermogen, maar ik ben er zeker van dat wij daar wel iets kunnen tegenover zetten", vertelde Serneels eerder al.

Voor de Flames zal het in Doetinchem bijna als een thuiswedstrijd aanvoelen. In totaal zullen er ongeveer 4.000 fans de wedstrijd bijwonen, onder wie 1.400 Belgen en slechts 300 Denen. Er zijn ook 600 Belgische vlaggen voorzien voor de fans.

bron: Belga