EK voetbal wordt uitgesteld naar zomer 2021

Het Europese kampioenschap voetbal gaat dit jaar niet door. Het toernooi wordt verplaatst naar de zomer van 2021 wegens het coronavirus. Dat is bevestigd door de Belgische voetbalbond.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

De beslissing om het EK met een jaar uit te stellen, tot de zomer van 2021, komt niet meteen als een verrassing. Door de verspreiding van het coronavirus werd al enkele weken druk gespeculeerd over een uitstel van het EK, zeker nu het kampioenschap dit jaar in verschillende Europese steden zou plaatsvinden.

Het EK 2020 wordt nu dus het EK 2021. D De openingswedstrijd zal op vrijdag 11 juni gespeeld worden, de finale vindt plaats op zondag 11 juli. De wedstrijden zoals die nu op het programma staan, blijven allemaal behouden in 2021. Supporters die tickets besteld hebben voor de wedstrijden behouden die voor volgend jaar.

Nationale competities

De verschuiving van het EK naar 2021 biedt de diverse nationale competities de mogelijkheid om hun jaargang op een normale manier af te sluiten, op voorwaarde uiteraard dat het coronavirus op tijd ingedamd wordt.

In zowat alle competities moeten nog minstens 10 wedstrijden gespeeld worden, de bekermatchen niet meegerekend. Er mag in deze formule tot eind juni gespeeld worden, wat zou moeten volstaan in alle landen.

Op deze manier krijgen ook de Champions en Europa League de kans om hun toernooien te laten eindigen met een winnaar.