Ekaterina Makarova zet punt achter tennisloopbaan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ekaterina Makarova heeft haar tenniscarrière officieel beëindigd. Dat deelde de 31-jarige Russin vandaag via Instagram mee. Makarova kwam al sinds eind februari 2019 niet meer in actie. Haar laatste wedstrijd speelde ze in Dubai, waar ze in de eerste ronde uitgeschakeld werd door de Wit-Russische Aliaksanra Sasnovich. Op de wereldranglijst is de voormalige nummer acht van de wereld naar de duizendste plaats afgezakt. Makarova won drie WTA-toernooien (Eastbourne 2010, Pattaya 2014 en Washington 2017) en was twee keer halvefinaliste op een Grand Slam (US Open 2014 en Australian Open 2015). Haar grootste successen behaalde ze echter in het dubbelspel, waarin ze nummer een van de wereld was. Met haar landgenote Elena Vesnina kroonde ze zich in 2016 in Rio de Janeiro tot olympisch kampioene en won ze in 2013 Roland-Garros, in 2014 het US Open en in 2017 Wimbledon.

Vier keer was het Russische duo verliezend finalist op een Grand Slam. In het gemengd dubbel won ze in 2012 met de Braziliaan Bruno Soares het US Open en was ze in 2010 met de Tsjech Jaroslav Levinsky runner-up op het Australian Open. Ze maakte ook deel uit van het Russische team dat in 2008 de Fed Cup won.

"Ik wil iedereen bedanken die me al die tijd gesteund heeft", postte Makarova op Instagram. "Ik kan tevreden en trots op een mooie carrière terugblikken. Nu is het tijd om aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen."

bron: Belga