Elisabet uit 'De Mol': "In mijn vorige relaties werd ik vaak bedrogen"

Elisabet Haesevoets mag zich de allereerste Mol noemen die pas tijdens het programma gekozen werd. De 33-jarige spoedarts heeft veel geleerd uit haar ervaring in het VIER-programma.
door
koen.de.nef
Leestijd 2 min.

Een maand geleden verraste Elisabet Haesevoets televisiekijkend Vlaanderen. Niet Axel of Bas waren de saboteurs van dienst in 'De Mol', wel de onschuldig uitziende Elisabet Haesevoets uit Hasselt.

Geraakt door negatieve reacties

De mama van twee, die als spoedarts werkt in het AZ Rivierenland in Rumst, kijkt met opgeheven hoofd terug op haar avontuur, al kwamen sommige reacties wel hard binnen. "Ik ben tot bepaalde inzichten gekomen. Dat ik best fier mag zijn op wat ik al gerealiseerd heb. En dat je mensen die jou niet leuk vinden, gewoon links moet laten liggen - al geef ik toe dat negatieve reacties op sociale media mij in het begin hard raakten. Na een tijdje begon ik echt te denken dat ik een trut ben... Ik weet ook beter wat ik belangrijk vind: mijn werk ja, maar vooral mijn gezin", vertelt ze in Story.

Bindingsangst

De goedlachse Limburgse is gelukkig getrouwd met Michaël, een radioloog in hetzelfde ziekenhuis. Toch geloofde ze bijna niet meer in de ware liefde na minder fijne ervaringen in haar vroegere liefdesleven. "Toen ik Michaël leerde kennen had ik enkele slechte relaties achter de rug, die me hadden opgezadeld met bindingsangst. Michaël was niet alleen aantrekkelijk, maar ook heel lief, en dat was ik niet gewoon. Liefde aanvaarden was aanvankelijk moeilijk. Dus hield ik eerst afstand en bleven we gewoon vrienden. Maar op een bepaald moment besefte ik: hij is de man van mijn leven!", klinkt het.

Onzeker en naïef meisje

Elisabet vertelt verder dat ze vroeger op foute mannen viel die haar meermaals bedrogen. "Soms ben ik een doemdenker, en lezen hoeveel mannen en vrouwen vreemdgaan, maakt dat er niet beter op... In mijn vorige relaties ben ik immers vaak bedrogen. Ik was een onzeker en naïef meisje en viel op foute mannen: charmeurs die me overlaadden met complimenten. Maar Michaël is momenteel mijn ideale man: geduldig, lief, zorgzaam, attent... Een huwelijk is volgens mij nooit een makkelijk pad, ook wij hebben ups en downs. Het komt eropaan te durven zeggen waar het misloopt. Op een bepaald moment zei hij bijvoorbeeld tegen mij: 'Ik wil niets meer over De Mol horen, ik ben het beu.' (lacht) Jezelf durven zijn is superbelangrijk in een relatie", besluit ze.