En het nieuwe Britse prinsje heet...

De Britse prins William en zijn vrouw Kate Middleton hebben zonet de naam van hun derde kindje bekend gemaakt. De 'Royal Baby' zal door het leven gaan als Louis Arthur Charles. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Kate Middleton beviel maandag al van haar derde kind, maar de officiële naam is pas nu bekend gemaakt op het twitteraccount van het Britse hof. "De baby zal door het leven gaan als Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Louis van Cambridge", aldus Kensington Palace. Louis is een eerbetoon aan Lord Louis Mountbatten, grootoom van Prins Charles en achterkleinzoon van koningin Victoria. Mountbatten kwam in 1979 om het leven toen de IRA (Iers Republikeins Leger) een bom plaatste onder zijn vissersboot. 

Speculaties

Veel gokkantoren hadden geld ingezet op Arthur of Albert als naam. Vooral die laatste scoorde hoog in de peilingen vanwege een lege pagina met de naam Albert op de website van het Britse paleis. William zelf zette ook iedereen op het verkeerde spoor door te grappen dat hij de jongen misschien wel Alexander zou noemen.

Toekomstig staatshoofd

Prins Louis is het derde kindje van Prins William en Kate Middleton en staat vijfde in rij om de Queen op te volgen als staatshoofd. Nog nooit hebben fans van het Britse koningshuis zo lang moeten wachten op de naam van een nieuwe Britse royalty. Bij prins George en prinses Charlotte werd de naam al na twee dagen aangekondigd.