Er komen twee nieuwe boeken over Harry Potter uit

Het is intussen twintig jaar geleden dat het boek 'Harry Potter en de Geheime Kamer' uitgebracht werd. Daarom worden de fans binnenkort op twee nieuwe boeken getrakteerd.
door
amrdip.singh
Leestijd 1 min.

Liefhebbers van de tovenaarsleerling kunnen al aftellen naar 20 oktober. Om de twintigste verjaardag van het eerste boek te vieren, brengt uitgeverij Bloomsbury dan twee nieuwe boeken uit. Ze zullen geen nieuwe verhalen publiceren, maar nog meer achtergrond aan de fantasywereld toevoegen.

Tentoonstelling

De titel van het eerste boek luidt 'Harry Potter: A History of Magic, The Book of the Exhibition' en zal over de vakken gaan die Harry op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus volgde. Het boek hoort bij een tentoonstelling die deze herfst in de British Library in Londen plaatsvindt.

In het tweede boek, 'Harry Potter, A Journey Through a History of Magic', wordt de hele geschiedenis van magie beschreven. Hierin zullen ook enkele schetsen en manuscripten van J.K. Rowling verschijnen.

Niet van J.K. Rowling

Hoewel de boeken wel schetsen van J.K.Rowling bevatten, zijn ze niet door haar geschreven. Op nieuwe verhalen van de auteur zelf zullen we dus nog even moeten wachten.

News

meer News

Spotlight

ZOVEEL procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

meer Spotlight