Eten en drinken is komende maanden verboden bij fonteinen in Rome

door
yannick.lequime
Leestijd 1 min.

In Rome blijven ze maar dingen verbieden aan hun fonteinen. Naast het verbod op treuzelen aan de Trevifontein, mag je nu ook niet eten en drinken nabij bezienswaardigheden.

De hele zomer lang is het in de hoofdstad van Italië verboden om rustig iets te eten of te drinken nabij fonteinen. Het verbod is van kracht tot en met 31 oktober. In totaal gaat het om veertig plaatsen in de stad waar je beter geen pizzapunt of ijsje eet. Een inbreuk kan al snel oplopen tot een boete van 240 euro.

Schoonheid beschermen

Het stadsbestuur wil hiermee de schoonheid en de historische waarde van de stad beschermen. De gemeentelijke politie van Rome controleert fonteinen en andere historische plekken voor tekenen van wangedrag of vandalisme. Zo kunnen ze elke toerist die een inbreuk pleegt eens aan de oren trekken en een fikse boete voorschotelen.

"Iedereen moet de schoonheid van Rome respecteren", zegt burgemeester Virginia Raggi. "We moeten onze stad beschermen." Dus vergeet niet als je deze zomer naar Rome trekt om al gegeten en gedronken te hebben vooraleer je een fontein bezoekt.