Eupen verrast met Makélélé als T1

Jordi Condom is niet langer de hoofdtrainer van KAS Eupen. De hekkensluiter in de Jupiler Pro League heeft al meteen een vervanger aangesteld, en niet van de minste: de voormalige Franse international Claude Makéléle.
door
Belga
Leestijd 2 min.

Afgelopen weekend kaapte Eupen nog een puntje weg op bezoek bij seizoensrevelatie STVV (4-4), maar door de overwinning van KV Mechelen zakten de Panda's alsnog naar de laatste plaats in de rangschikking.

Het bestuur koos er daarom voor om afscheid te nemen van Condom, die sinds maart 2015 hoofdtrainer was in de Oostkantons. Eupen bood de Spanjaard nog een andere functie aan, maar daar bedankte Condom voor.

Opvallender dan het ontslag is de aanstelling van Claude Makélélé als opvolger. De 44-jarige Fransman verdiende als speler zijn strepen bij onder meer Real Madrid en Chelsea. Hij kwam ook 71 keer uit voor de Franse nationale ploeg. Als trainer is hij relatief onervaren. Als T1 stond hij heel even aan het roer bij Bastia, terwijl Makélélé ook assistent was bij PSG en het Welshe Swansea City.

"Vechtlust en fairplay"

«Hij belichaamt tegelijkertijd vechtlust en fairplay», vinden ze bij Eupen. «We zijn ervan overtuigd dat Claude met zijn persoonlijkheid, ervaring en motivatie ons team zeker zal helpen om de volgende 2,5 jaren zijn doelen te bereiken.»

Morgen wordt de voormalige middenvelder officieel voorgesteld aan de Kehrweg, waar hij meteen ook zijn eerste training zal leiden. Door de interlandbreak krijgt de Fransman iets meer tijd om zijn debuut op de Eupense bank voor te bereiden. Dat wordt op 18 november de thuiswedstrijd tegen Antwerp.

Zevende trainerswissel

Eupen is overigens al de zevende eersteklasser die dit seizoen van trainer wisselt. Eerder gingen STVV, Lokeren, Anderlecht, KV Oostende, AA Gent en KV Mechelen de Panda's voor. Mogelijk volgt binnenkort nog een achtste ontslag. Bij KV Kortrijk zit Yannis Anastasiou al een paar weken op de wip.