Europa League - Salzburg stunt tegen Lazio, Atlético kwalificeert zich ten koste van Sporting

In de kwartfinales van de Europa League heeft Salzburg donderdag voor een heuse stunt gezorgd tegen het Lazio Rome van Jordan Lukaku. De Oostenrijkers scoorden maar liefst drie keer in vier minuten en wonnen de terugwedstrijd met 4-1 (heen: 4-2 voor Lazio). Sporting Lissabon haalde het met 1-0 van Atlético Madrid, maar greep door het 2-0 verlies uit de heenwedstrijd naast een ticket voor de halve finales. Na een doelpuntenloze eerste helft diepte Lazio zijn 4-2-voorsprong uit de heenwedstrijd verder uit met een prachtig doelpunt van Ciro Immobile (55.). De goal leek Salzburg wakker te schudden, want nog geen minuut later deed het afgeweken schot van Salzburg-middenvelder Munas Dabbur de netten trillen. Jordan Lukaku mocht in de 60e minuut voor het eerst sinds zijn knieblessure het gras nog eens voelen, al was dat geen geschenk. Amadou Haidara bracht de thuisploeg namelijk in de 72e minuut op voorsprong met een kanonskogel van ver buiten de zestienmeter. Vier minuten en twee goals later bleef er niks meer over van de virtuele kwalificatie van Lazio. Hee-Chan Hwang (74.) profiteerde eerst van een flater van de Romeinse verdediging en zette zo de 3-1 op het bord. Vervolgens kopte Stefan Lainer (77.) op een hoekschop de 4-1 binnen.

Sporting, dat tegen een 2-0-achterstand uit de heenmatch aankeek, mocht opnieuw dromen van een plaats in de halve finales na een doelpunt van Fredy Montero (28.) tegen Atlético. De Colombiaan stond moederziel alleen aan de tweede paal en hoefde de voorzet van Bruno Fernandes enkel binnen te koppen. Dat was echter het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor het avontuur van Sporting in de Europa League voorbij is.