Europa League - Zware tegenstanders voor Anderlecht en Gent, Genk treft onbekende Roemenen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Anderlecht en Gent hebben tijdens de loting van de zestiende finales in de Europa League in het Zwitserse Nyon elk een zware tegenstander getroffen. Anderlecht ontmoet Zenit, AA Gent Tottenham Hotspur. Groepswinnaar Racing Genk kreeg een (op papier) makkelijkere opdracht voorgeschoteld. De Limburgers treffen het Roemeense Astra Giurgiu. Anderlecht neemt het voor de derde keer in zes jaar tijd op tegen het Russische Zenit Sint-Petersburg. Het team van Rode Duivels Axel Witsel en Nicolas Lombaerts won drie van de vier vorige confrontaties met de Brusselaars en lijkt dus een lastige tegenstander te worden. In de groepsfase liep het alvast op wieltjes voor de Russen. Ze pakten 15 op 18 en verloren enkel hun laatste (overbodige) wedstrijd tegen AZ.

AA Gent treft het Engelse Tottenham Hotspur met Rode Duivels Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Mousa Dembélé. De Spurs werden derde in hun groep in de Champions League en kwamen zo terecht in de Europa League. Het team van Mauricio Pochettino nam het vorig seizoen in de groepsfase van de Europa League op tegen Anderlecht. Beide teams wonnen toen hun thuiswedstrijd met 2-1.

Racing Genk ten slotte kreeg als groepswinnaar in de eerste ronde een makkelijkere tegenstander voorgeschoteld. Het trekt naar het Roemeense Astra Giurgiu, dat tweede werd in groep E na AS Roma.

Verder nemen Théo Bongonda en Celta de Vigo het op Shakhtar Donetsk en ontmoet Marouane Fellaini met Manchester United Saint-Etienne. Die laatste affiche is ook een confrontatie tussen de broers Pogba (Paul bij Manchester United, Florentin bij Saint-Etienne). Radja Nainggolan en AS Roma trekken naar Villarreal, terwijl Stijn Wuytens en AZ Olympique Lyon ontmoeten. Legia Warschau en Vadis Odjidja-Ofoe komen uit tegen Ajax en Thorgan Hazard en Borussia Mönchengladbach botsen op Fiorentina. Igor De Camargo en Urko Pardo ten slotte nemen het met APOEL Nicosia op tegen Athletic Bilbao.

bron: Belga