Ex-basketballer schenkt Kim Jong-un 'Waar is Wally?

De voormalige basketballer Dennis Rodman vertoeft weer in Noord-Korea. Dit keer heeft hij zelfs enkele opmerkelijke geschenken voor zijn vriend Kim Jong-un bij.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Dennis Rodman is kind aan huis in de afgesloten, autoritaire staat. Momenteel is de Amerikaan er op een missie om vrede te brengen tussen Noord- en Zuid-Korea, met behulp van basketbal.

"Dat is de belangrijkste reden van ons bezoek", zegt Rodman in een video op Twitter. "We proberen alles samen te brengen en nieuwe deuren te openen tussen beide landen."

Rodman onderhoudt een vriendschappelijke relatie met dictator Kim Jong-un. Voor zijn bezoek had de voormalige NBA-ster dan ook geschenken bij, al zijn die op z'n minst opmerkelijk te noemen. Zo kreeg Kim een boek geschreven door Donald Trump, een puzzel, twee gesigneerde truitjes, twee stukken zeep en het kinderboek 'Waar is Wally?'

Dennis Rodman delivers copy of Trump's book, "The Art of the Deal," as a gift for North Korean leader Kim Jong Un https://t.co/xclcuFzoH4 pic.twitter.com/SR9Bk9K7yY

— NBC Chicago (@nbcchicago) 15 juni 2017

The Huffington Post speculeert dat de puzzel en het kinderboek voor de dochter van Kim zijn. Of Rodman stiekem iets wilt zeggen met de stukken zeep is niet geweten.