Exclusief pintje gaat voor monsterbedrag onder de hamer

In Engeland heeft deze week iemand een monsterbedrag voor een pint neergeteld. Het gezin Cundy had maar liefst 755 pond (ongeveer 875 euro) over voor een glaasje gerstenat. En als je denkt dat dat in een dronken bui gebeurde: de bieder was wel degelijk nuchter. Achter het bod gaat zelfs een mooi verhaal schuil.

door
Online redactie
Leestijd 2 min.

De pint van de Britse zussen Isabelle en Olivia Cundy, die afgelopen maandag uit de tapkraan kwam, is het duurste in het Verenigd Koninkrijk. Hun vader Ben Cundy betaalde er maar liefst 755 pond (ongeveer 875 euro) voor, maar stuurde zijn dochters om het kostelijke glaasje in de keel te gieten. Maar waarom zou je zoveel geld geven aan een glas bier? Hoewel de pubs in het Verenigd Koninkrijk al langer hun terrassen openden, mochten ze deze week ook weer binnen klanten ontvangen. De vraag voor een eerste pintje binnenshuis was zo groot dat ‘The Packhorse’ in South Stoke, dichtbij de stad Bath, besloot om die primeur te veilen voor het goede doel. Liefhebbers van bier konden via eBay hun bod uitbrengen.

Eerbetoon aan overleden echtgenote

De actie van de pub was een groot succes: de biedingen voor het exclusieve biertje stroomden massaal binnen. Uiteindelijk was het gezin Cundy de gelukkige.Vader Ben Cundy telde niet zomaar zoveel geld neer voor een simpele pint: de actie was een eerbetoon aan zijn recent aan kanker overleden vrouw Carol, een trouwe bezoeker van ‘The Packhorse’. De 875 euro die haar echtgenoot voor het pintje bood ging daarom deels naar Dorothy House Hospice Care, de organisatie die Carol verzorgde op het eind van haar leven. Ook een vereniging die militairen psychologische hulp aanbiedt kreeg een deel van het geld.

Of Olivia en Isabelle, die kozen voor het Italiaanse pilsje Birra Moretti, daarna nog iets gedronken hebben, is niet bekend.