Extra online hulp voor nabestaanden na zelfdoding

door
Belga
Leestijd 1 min.

Nabestaanden die geconfronteerd worden of werden met zelfdoding, kunnen vanaf 1 september rekenen op extra online hulp. Werkgroep Verder, de organisatie voor nabestaanden na zelfdoding, lanceert een forum voor nabestaanden en een site waarop mensen die overleden zijn door zelfdoding kunnen herdacht worden (ikdraagjemee.be). In 2013 overleden in Vlaanderen 1.052 personen door suïcide. Dat komt neer op bijna 3 zelfdodingen per dag. Volgens Werkgroep Verder komen er op die manier jaarlijks in Vlaanderen zo'n 26.000 nabestaanden na zelfdoding bij.

De organisatie heeft nu twee nieuwe online tools laten ontwikkelen voor die nabestaanden. Zo komt er een forum waar nabestaanden ervaringen, vragen en problemen kunnen uitwisselen en er is de herinneringssite ikdraagjemee.be waar nabestaanden hun dierbaren kunnen herdenken. "Via foto's, video's en teksten kan men samen herinneringen ophalen en elkaar steun bieden", zegt woordvoerster Lore Vonck.

Livia Anquinet, coördinator van Werkgroep Verder: "Lotgenotencontact is zeer belangrijk voor nabestaanden. Ze vinden niet alleen begrip en steun bij elkaar, maar geven elkaar ook handvatten over wat kan helpen in het verwerkingsproces".

De herinneringssite ikdraagjemee.be en het forum zullen te vinden zijn op de portaalsite www.zelfmoord1813.be/nabestaanden. De extra online hulp past in het Vlaams Actieplan Suïcidepreventie.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

bron: Belga

News

meer News

Spotlight

Twitter gaat zichtbaarheid van niet-betalende abonnees beperken

Twitter gaat de zichtbaarheid van niet-betalende abonnees beperken. Zij kunnen vanaf midden volgende maand niet meer worden aangeraden als interessant in Twitters ‘For You’-lijst, zo maakte eigenaar Elon Musk bekend in een reeks tweets. Die lijst wordt door Twitters algoritmes samengesteld uit tweets en Twitter-gebruikers die lijken op degene die een gebruiker al volgt en die populair zijn.

meer Spotlight