Facebook brengt via ‘Watch' zelf televisieseries uit

De socialenetwerksite Facebook biedt voortaan ook zelf televisieseries aan. Op ‘Watch' zullen gebruikers video's en afleveringen kunnen bekijken die speciaal gemaakt zijn voor het platform.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Facebook smijt zich volledig in de wereld van de series en filmpjes. Het socialemediaplatform van Mark Zuckerberg heeft 'Watch' gelanceerd, een functie voor die geïntergeerd zal worden in de app en website van het bedrijf. Het programma zal je video's voorstellen op basis van wat je vrienden bekijken en wat populair is.

Ook live video's

Alle content zal speciaal voor de nieuwe functie aangeleverd worden. De video's en series zullen zowel door professionelen als amateurs gemaakt worden. Momenteel is het aantal ontwikkelaars nog beperkt, maar de bedoeling is om het platform in de toekomst open te stellen voor iedereen.

Via Watch zal je tijdens de video's reacties kunnen posten. Bovendien zal het platform ook livestreams uitzenden en het bedrijf hoopt ook enkele klassieke shows te kunnen overtuigen om de overstap te maken. Momenteel kunnen enkel een aantal geselecteerde Amerikanen Watch gebruiken, maar de functie zal later ook wereldwijd uitgerold worden.

News

meer News