Facebook Lite overschrijdt tweehonderd miljoen gebruikers

Facebook Lite is vanaf nu ook verkrijgbaar in Italië, Zuid-Korea, Israël en de Verenigde Arabische Emiraten. De app was al te verkrijgen in 150 andere landen. Dat is goed voor meer dan tweehonderd miljoen gebruikers.
door
Timmy
Leestijd 1 min.

Facebook creërde de applicatie om ook beschikbaar te zijn op oudere androidtoestellen. Deze versie is een lichtgewicht in vergelijking met de originele app en werd gebouwd voor mensen met een slechte internetverbinding. Wereldwijd gebruiken nu tweehonderd miljoen mensen Facebook Lite om in verbinding te staan met elkaar.

De applicatie ondersteunt meer dan vijftig talen en is beschikbaar in meer dan 150 landen over de hele wereld. Bij Latijns-Amerika, Azië, Afrika en delen van Europa sluiten Italië, Israël, Zuid-Korea en de Verenigde Arabische Emiraten zich aan.

De algemeen directeur Sheryl Sandberg: "In veel gebieden is het internet traag en vaak ondersteunen het niet alle beschikbare Facebookfuncties. Facebook Lite geeft de mensen toegang tot de kern van de ervaringen zoals de News Feed sneller weer. Daarbij verbruikt de app zelf nog minder data."