Familie Kanye heel bezorgd: "Presidentskandidatuur is nieuwe bipolaire episode"

De familie en vrienden van Kanye West maken zich grote zorgen over de mentale gezondheid van de rapper, producer en mode-ontwerper. Zij zien zijn recente presidentskandidatuur als een gevolg van een nieuwe bipolaire episode. West heeft eerder al aangegeven dat hij niet gelooft in medicatie nemen voor de aandoening.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

Kanye West heeft zich de afgelopen dagen weer in het middelpunt van de belangstelling gezet door aan te kondigen dat hij kandidaat is voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen dit najaar. De bekendmaking werd gevolgd door enkele opvallende uitspraken in een interview met het magazine Forbes. Het recente gedrag van de rapper, producer en ontwerper bezorgt de familie en vrienden van West heel wat kopzorgen, meldt TMZ. Zij zien het als een gevolg van een nieuwe bipolaire episode, een aandoening waar de man van realityster Kim Kardashian al jaren af en aan mee worstelt.

Vooral de uitlatingen in het gesprek met Forbes zinderen na bij zijn entourage. Daarin had West het onder meer over hoe hij tegen vaccinaties is. Planned Parenthood, de organisatie die zwangere vrouwen in de VS ondersteunt en indien gewenst abortussen begeleidt, is volgens hem "door witte nationalisten in steden geplaatst om daar het werk van de duivel te doen" en Black History Month noemde hij een vorm van "martelporno".

"Iedereen is een acteur en alles is een samenzwering"

West sprak in eerdere interviews al vaak over zijn bipolaire stoornis. In de Netflixreeks 'My Next Guest Needs No Introduction' vertelde de rapper dat hij op de piek van een episode heel paranoïde is. "Iedereen is dan een acteur en alles een samenzwering. Je denkt dat de overheid chips in je hoofd plaatst en alles afluistert. Je denkt dat iedereen je wil vermoorden."

Toch liet hij al weten geen voorstander te zijn van de medicatie die mensen met een bipolaire stoornis voorgeschreven krijgen. "Ik kan geen medicatie nemen en muziek maken zoals ik deed voor de albums 'Watch The Trone' of 'Dark Fantasy'. Je kan een nummer zoals 'Runaway' niet maken als je medicatie neemt", tweette hij in 2018. West zweert bij alternatieve behandelingsmethodes, zoals lichttherapie.