Famke Louise choqueert met okselhaar

De Nederlandse zangeres Famke Louise heeft een opvallende covershoot gedaan voor een Nederlands magazine. Daarop is ze te zien met okselhaar, iets wat ze zelf graag in de kijker wilde zetten.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

De 20-jarige zangeres van onder meer 'Vroom' en 'Op Me Monnie' schittert mét okselhaar op de cover van het blad LINDA.meiden. Ze vindt dat dat moet kunnen omdat vrouwen ook de keuze moeten hebben om hun okselhaar te laten staan. "Een beetje ophef kan geen kwaad. Maar ik doe het vooral omdat ik vind dat een vrouw mag doen wat ze zelf wil. Als ik me even niet wil scheren, doe ik dat niet. Waarom mag een man wel okselhaar hebben, en is het bij een vrouw vies? Het is gewoon háár - niet meer dan dat", vertelt ze in het magazine.

Voorbeeld voor de jeugd

De vriendin van rapper Ronnie Flex was vroeger erg onzeker over okselhaar en wil een voorbeeld zijn voor de huidige jeugd. "Van mijn moeder mocht ik het nog niet wegscheren, maar met gym moest je wel een hemdje zonder mouwen aan. Mijn doelgroep is jonge meiden, die zien mij als hun voorbeeld. Ik wil ze hiermee laten zien: kijk, ik heb het ook, het is heel normaal", klinkt het.