Fan van LEGO en van kunst? Dan is dit wat je nodig hebt

Bij het woord LEGO denken de meesten onder ons spontaan aan onze kindertijd. We konden urenlang spelen met die petieterige blokjes en ondertussen helemaal opgaan in onze fantasiewereld. De perfecte manier om tot rust te komen. Geen wonder dus dat heel wat volwassenen nog steeds dol zijn op het speelgoed.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Natuurlijk stel je als volwassene andere eisen aan een partijtje LEGO dan als kind. Alles moet wat professioneler zijn, je wil tenslotte wel dat het uitdagend blijft. En ook het oog wil wat, dus een esthetisch verantwoorde set is welgekomen. Wel, als je nog op zoek bent naar een nieuw tijdverdrijf heeft LEGO nu precies wat je zoekt.

De Sterrennacht

De Deense speelgoedfabrikant gaat namelijk een 3D-versie in legoblokjes van het beroemde schilderij 'De Sterrennacht' van Van Gogh uitbrengen. Het idee kwam oorspronkelijk van Truman Cheng en kreeg de steun van niet minder dan 10.000 LEGO-fans op de site LEGO Ideas. Die kans kon het bedrijf niet aan zich laten voorbijgaan en dus zullen enthousiastelingen binnenkort een set kunnen aanschaffen. De doos zal 1.552 stukjes bevatten, inclusief een poppetje dat Van Gogh moet voorstellen en een schildersezel met schilderij. Een verschijningsdatum is er voorlopig nog niet, maar lang zal het waarschijnlijk niet duren.

News

meer News

Spotlight

7% van de Belgen had ooit ongeval met alcohol achter het stuur

Zeven procent van de Belgen had ooit een verkeersongeval waarbij alcohol achter het stuur meespeelde. Dat blijkt uit een Europese enquête. Bovendien kregen vorig jaar bijna 47.000 bestuurders een boete voor rijden onder invloed van alcohol, gemiddeld 128 per dag.

meer Spotlight